17.07.2011
VITVINSKOKTA BLÅMUSSLOR
Ett nät blåmusslor (ca. 40 st?)
3 st scharlottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör
4-5 del vitt vin, gärna torrt
2 dl grädde
2 msk persilja för garnering
1. Skölj och borsta musslorna. De måste vara levande, så släng de som inte sluter sig.
2. Finhacka scharlottenlök och vitlök
3. Fräs löken i smöret. Lägg i musslorna, tillsät vinet, koka upp och lägg på locket. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca. 2 min.
4. Lyft ut musslorna och placera i skålar.
5. Tillsätt grädden i spadet och låt koka upp.
5. Mixa spadet, smaksätt med cayennepeppar efter smak.
6. Häll det över musslorna i skålarna. Garnera med persilja.
Inte svårt som ni ser! Det som tog tid för mig var att rengöra dem, kanske jag var för petig. Jag kryddade med ceyennepeppar, vilket inte ingick i originalreceptet, men tycker det är gott då det annars kan smaka lite för mycket mussla :) Bon apetit!
foto: e.lindqvist
originalrecept: Melker Andersson, Tasteline
Etiketter:
egna foton,
husmor,
recept mm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar