8.6.2014


Stockholm stod på agendan denna helg! Jag mötte upp två av mina käraste vänner. Vi träffas ett par gånger om året. Nu var det 8 månader sedan sist. Trots det så fortsatte samtalen mer eller mindre där vi avslutat dem senast, som den naturligaste saken i världen.

I fredags tappade jag mitt halsband under vår promenad runt Aspudden. Vi gick hela vägen tillbaka och letade, men utan att finna det. Det är bara materiella ting, sade jag. Men jag var trots det ledsen, då det var ett halsband som jag fått som barn av mina släktingar. Ett kallevallahalsband i brons, föreställande en fågel. Idag, två dagar senare, ringde min vän. Hon hade varit ut och sprungit, och längs stigen på en trappa hängde mitt halsband och väntade! Jag älskar verkligen livet emellanåt. Alla dessa ärliga människor som finns överallt.

Att resa ensam på båt och buss ger en för övrigt tid att iaktta människor omkring en och man ser mycket fint. Som pojken med de runda kinderna som framför mig i båtincheckningen viskade mamma, jag har resfeber! De skulle till Astrid Lindgrens Junibacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar