17.3.2014Med våren kommer suget efter att fixa, bygga och greja!

Våra projekt i vår och sommar kommer att vara:

 - Att fixa till en gräsmatta söder om huset. I höstas sådde vi gräs vid entrén samt norra sidan och det gjorde mycket för helheten! När även södra sidan är gjord, så är övre tomten klar vad gäller gräs. Det kommer att krävas att grävaren kommer tillbaka och jämnar ut, samt några lass matjord på det. Samtidigt ta vi bort några stubbar.

- Plantera södra slänten full med marktäckare och annat. Det är ett stort jobb, för den är lång och ett par meter hög. Den består dessutom endast av lera, så man måste gräva in "trappsteg"som man fyller med matjord innan man kan påta ner plantorna. Ett gäng snygga stenar ska också placeras där.  Men det måste göras nu innan hela slänten runnit bort. Den behöver växtrötter som binder leran.

- Resa flaggstången! Mannen fick den i 30 års present. Vi ska fästa den i en stor platt sten som ligger lämpligt en liten bit ner på tomten.

- Bygga stenmuren vid entrésidan. Samt lägga ut kantstenar vid grusgången/gräsmattan.

- Elda alla rishögar (är uppenbarligen ett evighetsarbete) samt fälla ytterligare några träd. Vi ska gallra bort de sista som inte ser friska ut. I vintras tog vi (mannen) ner många vid strandlinjen så att vi ska se vattnet i sommar.

- Få bort de stora stockarna nere vid stranden. Det innebär att en skogsmaskin måste komma och hämta dem. Det blir så fula spår i marken så jag gråter, men så är det.

Och säkert hittar vi på mer..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar