Saffranstårta med chokladbotten
Botten
10 digestivkex
100 g mörk choklad
50 g smör
Smula sönder kexen.
Smält smör och choklad. Blanda ner smulorna i kastrullen och tryck sedan ut smeten i botten på en form med löstagbara kanter. Du kan med fördel ha ett bakplåtspapper i botten av formen.
Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3/4 krm saffran
2 msk cointreau (eller annan apelsinlikör)
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Låt grädde och socker sjuda i en kastrull tills sockret löst upp sig. Blanda i saffran.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
Tag kastrullen från plattan och låt svalna något. Rör ner philadelphian och cointreau efter tycke. Blanda till en slät kräm. Smaka av. Ställ i kylen minst 3 h. Kakan funkar också bra att frysa in till senare tillfällen.
Garnering
Rivet apelsinskal
Granatäpple
(till exempel)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar