22.10.2013

Asien-soppa by Emme! 

Ungefär det här hade jag i den:

Vatten, en skvätt
Kyckling 600 g
Vitlök 3 klyftor
Currypasta 1 msk
Sambal oelek 1 tsk (ta lite i taget, det blir lätt för starkt)
Cayenne peppar
Koriander, på känsla
Morot 3 st
Potatis 3 st stora
Purjolök
Böngroddar 400 g burk
Hönsbuljong 2 tärningar
Ingefära (färsk eller på burk) 1 tsk ingefärspasta
Kokosmjölk 2x400 g

Stek kycklingbitarna, stek samtidigt i pannan pressad vitlök och currypasta och blanda det med kycklingen. Lägg till cayenne, sambal oelek och koriander. Släng det i en kastrull med kokande vatten och buljongtärningarna. Strimla morötterna och skiva potatisen och purjon. Fräs upp och släng ner i kastrullen, tillsammans med kokosmjölk, böngroddar och ingefära. Koka tills potatisen är lagom mjuk.

Ja så gjorde jag och det blev gott! Men det är inte så noga med mängderna. Det är fördelen med soppor, man kan köra på känsla och smaka av vartefter, tills man är nöjd!

1 kommentar: